Människor är människor

År efter år har jag hört ordet resurs. Det låter som handdukar på hotell – något som går att byta ut relativt enkelt. En person anses vara fullt utbytbar bara sådär, ”vi tappade en resurs under stor del av sprinten, så vi kommer inte att kunna leverera det vi tänkte”. Vart är det humana i den meningen?

En människa är en människa. Kött och blod. Känslor och allt därtill.

Hur tänker vi när vi använder ordet resurs om personer? Eller har det blivit så vanligt förekommande att vi knappt reagerar på det längre? Hur mår personer som blir kallade för resurser? När jag skulle byta uppdrag, gå på föräldraledighet eller byta arbetsgivare så fick jag ständigt höra det – ”När du försvinner så tappar vi ju en resurs, så vi måste..”

Ingen människa går att byta ut rakt upp och ner. Du är du och jag är jag. Så är det och det är så fruktansvärt bra! Tänk om världen var så enformig att det gick att byta ut folk som handdukar? Sjukt tråkigt.

Om du t.ex. skulle byta uppdrag eller arbetsgivare, hur skulle du vilja att folk pratade om det? ”Jätteroligt att du har hittat nya utmaningar Arne, stort lycka till!” eller ”Nu tappar vi en resurs, kan nästa lediga på tur hoppa in istället?”

Nästa gång du är nära att använda ordet resurs om människor – Fundera på hur du själv skulle vilja bli talad till och agera därefter.

Mer kärlek åt folket! Ta hand om varandra 🙂

 

Gilla och dela gärna det här inlägget:

augusti 8, 2018

Tags:LinkedIn
Facebook
Facebook
Instagram
Follow by Email